vineri, 7 august 2015

Baloane si pliante din partea Stefi IMPACT

"Inca o zi de vara cu tematica IMPACT. Recunoastem ca uneori e nevoie de efort sustinut pentru a ne mentine acolo unde am ajuns……dar reusim!

 Asadar, in plina canicula cateva inimoase tinere de Stefi IMPACT au impartit fluturasi si baloane cu indemnul la solidaritate, ajutor, empatie, atitudine nonjudecativa…e o actiune de informare si educare cu scopul de a sensibiliza populatia cu privire la felul in care fiecare dintre noi chiar poate face cate ceva pentru semenul aflat in nevoie. Vrem sa fim cat mai vizibili sis a atragem cat mai multi adepti ai faptelor bune.








 Pentru ca acest proiect este mult mai mult decat caritate - e exemplu de cetatenie activa, de formare si exersare a aitudinilor de viata prosociale, e spirit de echipa si munca in grup. Toate actiunile noastre isi propun sa dezvolte, atat pentru voluntar cat si pentru beneficiar – abilitatea:
• de analiză şi autoanaliză a ceea ce sunt şi ce valori îşi doresc să-şi dezvolte; de a face parte dintr-un grup şi a se descoperi pe sine şi pe ceilalţi în comparaţie cu ei, cu ceilalţi şi lumea înconjurătoare;
• de a se dezvolta pe sine şi de a-şi găsi un loc în grupul sau comunitatea din care fac parte, cautând modele de urmat în ceilalţi;
• de a se implica în comunitate şi de a înţelege necesitatea implicării în cauze sociale.
Va reamintesc efortul colosal al acestior tineri care:
• Gatesc si ofera mancare aceslor 15 familii, din resursele lor personale, familiela;
• Se deplaseaza ei insisi de la zeci de km pentru a ajunge la familiile din proiect (vin de la Cotnari, Poiana Marului, Slobozia, Ceplenita, Carjoaia);
• Cauta donatori care sa sprijine cauza comuna; Scriu povesti de viata si ne informeaza despre demersurile lor comune;
• Sunt adesea apostrofati de familie ca lipsesc asa mult de acasa, si in vacanta!
• Pregatesc actiuni de antreprenoriat care sa dea posibilitatea sa cumparam lemne pentru beneficiari;
• Trec peste obstacole de tot felul si ne ofera o reala si autentica lectie de umanitate, activism social, implicare civica.
Iata de ce merita sa ne implicam cu totii! Sa ii sprijinim!Orice ajutor este bine binevenit, asta e puterea solidaritatii!Tocmai de aceea copii au strabatut soarele pentru a-si gasi aliati! Unele familii au nevoie de mobilier, haine, produse de curatat, igiena personala, mancare, reparatii la casele vechi (mai ales pentru batrani), lemne,etc. Cititi povestile pe paginile noastre si tineti aproape!Mai avem multe provocari!
Va asteptam alauturi de noi!"
Lider Stefi IMPACT psih. LB si echipa Stefi IMPACT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu